Online

Creatieve Krachttraining

1 Module 2 Lessen None

Waar je ook gaat, daar ben je. 

Veel tijd gaat verloren omdat we er niet in slagen in het moment te blijven. We dwalen af of gaan irrelevante dingen doen. Als je helder hebt waardoor jij je laat afleiden, zal je het eerder herkennen als het gebeurt. Je bent je bewust van jouw aandacht en je kunt sneller terugschakelen naar het nu.

Creativiteit heeft ruimte nodig om te kunnen groeien. En die ruimte maak je met open aandacht. Eenvoudigweg aanwezig zijn in dit moment. In deze les gaan we daarmee aan de slag. Onmisbaar voor je creatieve groei, maar ook handig in de hectiek van alledag.  

Mensen hebben het altijd al gedaande stilte opgezochtNiet om aan de werkelijkheid te ontsnappenmaar om te stoppen en te kijkenmet milde open aandacht Om de soms haast ondraaglijke kramp te lossenwaar de maalstroom van het levenons telkens weer lijkt toe te dwingenOm metmeer moedmeer energiemeer creativiteitmeer mededogenmeer vrijheidin het leven te staaner midden in- Edel Maex

Aandacht

1. Mediteren

Om te beginnen, staan we even stil. Blijf zitten waar je zit en klik op de link (YouTube Edel Maex) hieronder. Doe de oefening, volg de instructies en ga daarna direct door naar oefening 2, schrijven.

2. Schrijven

Waarschijnlijk popten er allerlei gedachten en gevoelens op tijdens de meditatie. Die gaan we beter bekijken. Neem 10 minuten de tijd, zet een timer en schrijf.  Je schrijft alles op wat er in je opkomt op en blijft non-stop schrijven.

3. Maken

Kijk om je heen, kies een willekeurig voorwerp. Koffiekopje, vaasje met bloemen of pen-etui. Dit wordt jouw onderwerp. Pak alvast potlood, fineliner en papier en volg verder de video hierboven.

Download en print deze documenten

  • Download meditatie
  • Download schrijfoefening
  • Download informatie

Downloads les 1

Download en print deze documenten. Succes!

Inhoud

Alleen voor leden
2 Lessons

Aandacht

Pen
>